Cum sa folosesti in siguranta o drujba profesionala

Toate masinariile au intr-o oarecare masura posibilitatea de a te pune in pericol. Cum te poti lovi cu un ciocan sa te poti taia cu un cutit, la fel de bine poti sa patesti ceva si in timpul folosirii unei drujbe profesionale. Ce-i drept, exagerez putin in acest moment, drujba fiind una dintre cele mai periculoase masinarii, insa si foarte utila.

Motofierastraul duce pericolul la un nou nivel. Vorbim aici despre dinti de metal care se misca la o viteza la care devin aproape invizibili, de obicei la o distanta de cativa centrimetri sau zeci de centrimetri de corpul utilizatorului. Drujba arunca bucati mici de lemn cu o putere extrem de mare atunci cand sunt folosite.

Avem tendinta de a crede ca mai important decat orice este sa ai experienta si aptitudini pentru a folosi o drujba profesionala. Va contrazic intr-o oarecare masura si va spun ca in egala masura conteaza sa ai echipamentul adecvat.

Folosirea in siguranta a motofierastraului

Au fost scrise carti intregi despre folosirea drujbelor in siguranta, iar manualele de instructiuni pot fi de-a dreptul utile. Insa situatia se aseamana cu cea a condusului unui autovehicul. Poti citi oricat de mult si sa vezi zilnic cum cineva conduce o masina, insa cea mai buna metoda de a invata sa faci un lucru este sa il experimentezi.

In situatia de fata ai nevoie de informatie, incercari repetate si o persoana experimentata care sa te indrume spre a aborda pasii pentru utilizarea optima a unui motofierastrau.

In primul rand, ai nevoie de un echipament adecvat, format din incaltaminte, pantaloni, jacheta, manusi si casca, la care vei atasa o pereche de casti cu rol de diminuare a intensitatii zgomotului produs de drujba. Cred ca nu e nevoie sa va spun ca acestea trebuie sa fie realizate din materiale rezistente.

De asemenea, trebuie sa fii foarte atent la modul in care tai un copac. Niciodata directia nu va fi una perfect orizontala, ci cat mai apropiata de una oblica.

E posibil ca in timpul procesului sa ai parte de foarte multe reactii adverse din partea lemnului insusi. Ce inseamna asta? Se intampla ca atunci cand varful barei pe care e pozitionat lantul atinge un obiect dur si este blocata. In acel moment, energia drujbei va forta bara si o va respinge chiar in directia utilizatorului cu o viteza si o putere imensa.

Sunt multe alte aspecte de care trebuie sa tineti cont in timpul folosirii unei drujbe. Chiar si cele regasite in acest mic articol informativ au versiuni mult mai complexe, insa preferabil este sa invatati in apropierea unei persoane care stie ce presupune un motofierastrau.

 

Spune-ne parerea ta! :)

Lasa un raspuns

5 + 5 =

Login/Register access is temporary disabled