Drujba Husqvarna 550 XP: review, pret, pareri

0
Calitativ Drujba Husqvarna 550 XP: review, pret, pareri
Drujba Husqvarna 550 XP

Review drujba Husqvarna 550 XP

Husqvarna 550 XP este o drujba profesionala adecvata muncii mai putin solicitante. Poate fi utilizata si pentru defrisari, insa este preferata de drujbari datorita faptului ca are greutatea mai mica decat o drujba profesionala destinata taierii copacilor de mari dimensiuni.

Cu un corp destul de subtire, dar totodata solid, greutate relativ mica si foarte multa putere inmagazinata in spatele structurii sale, Husqvarna 550 XP este incredibil de eficienta si de simplu de manevrat.

Motorul X-Torq ofera drujbei acel boost de putere exact in momentele in care ai nevoie. Consumul de combustibil este redus cu aproximativ 20%, in timp ce emisiile de fum sunt reduse cu pana la 75%, fiind caracteristici specifice motoarelor drujbelor Husqvarna.

Sunt si alte avantaje care propulseaza aceasta drujba profesionala, pe numele sau Husqvarna 550 XP, printre motofierastraiele foarte apreciate de drujbarii profesionisti. Sistemul AutoTune elimina acele ajustari manuale pe care le solicitau drujbele vechi la nivelul carburatorului. In schimb, ai libertatea de a folosi drujba Husqvarna 550 XP la aceeasi capacitate indiferent de altitudinea la care esti, de nivelul de umiditate sau temperatura aerului.

X-Torq, o alta caracteristica prezenta la majoritatea drujbelor Husqvarna, este cea responsabila de relatia stabila dintre motofierastrau si mediul inconjurator. Motorul X-Torq se asigura ca drujba nu sacrifica din puterea de functionare in momentul in care reduce considerabil gradul de poluare.

Ergonomia este cheia functionarii unei drujbe, iar cei de la Husqvarna au inteles asta in momentul in care au planificat producerea modelului 550 XP, adaugandu-i cateva caracteristici care sa faca din aceasta o drujba cu adevarat usor de utilizat.

Sistemul Smart Start permite acum utilizatorilor sa porneasca drujba Husqvarna 550 XP mult mai usor si mai rapid, rezistenta sforii de pornire fiind redusa acum cu aproximativ 40%, ceea ce inseamna ca mecanismul de pornire va fi mult mai senzitiv si va reactiona mai rapid.

Pentru a putea folosi drujba in conditii meteo extreme va trebui sa ajustezi tensiunea lantului cu atentie. Acest lucru se poate face foarte rapid cu Husqvarna 550 XP, datorita mecanismului inteligent de reglare a tensiunii lantului.

Sistemul de ungere automata a lantului este un alt avantaj pentru cumparatori. Husqvarna 550 XP vine echipata cu un rezervor care permite verificarea rapida a nivelului de combustibil din interior.

In general, elementele ce tin lama de taiere fixa, dar si lantul, sunt partile care se pot rupe cel mai usor la o drujba. Schimbarea filtrelor si a bujiilor unei drujbe Husqvarna 550 XP se poate face foarte usor. Toate elementele drujbei sunt foarte simplu de detasat.

Efectul de kickback este unul dintre pericolele la care sunt supusi, de regula, drujbarii. Riscul scade prin simpla utilizare a unui motofierastrau Husqvarna. De ce? Pentru ca aceste modele, Husqvarna 550 XP in cazul de fata, dispun de un sistem de franare a lantului care opreste instant si automat miscarea lantului.

 

Husqvarna 550 XP – specificatii tehnice

 • capacitatea cilindrica – 50.1 cc
 • puterea de functionare – 3.75 CP
 • viteza maxima de miscare a lantului – 10200 RPM
 • consum de combustibil – 446 g / kWh
 • volumul rezervorului de combustibil – 520 ml
 • volumul rezervorului de ulei – 270 ml
 • greutate drujba – 4.9 kg
 • lungime lama de taiere – 38 cm
 • interval recomandat pentru lungimea lamei de taiere – 33 – 50 cm

Video - prezentare drujba Husqvarna 550 XP

8.9 Rating final
Review: Husqvarna 550 XP

Pareri si opinii despre drujba Husvarna 550 XP.

9.5Ratingul editorului
Calificativ
9.5
8.3Ratingul vizitatorilor
Calificativ
8.3
Adauga un review  |  Citeste review-uri si comentarii
2 Comentarii
Arata tot Cel mai util Cel mai mare rating Cel mai mic rating Adauga un review
 1. Raspunde
  Ady
  februarie 9, 2018 la 12:18 pm
  4
  Calificativ
  80

  Am luat husqvarna 550 xp acu vreo 2 ani, nu e foarte grea si se manevreaza bine. Are un mare dezavantaj ca se opreste din functionare cand se incalzeste. Din ce am citit ar fii de la functia de auto tune
  In orice caz recomand husqvarna si stihl indeosebi 550 xp ptr. o drujba semi-profesionala fara asteptari de ordin profesional.

  + PRO: ok ptr. o drujba semi-pro;
  - CONTRA: problema cu incalzirea;
  Util(9) Inutil(3)Ai votat deja
 2. Raspunde
  Florinel
  septembrie 20, 2017 la 5:22 pm
  4.5
  Calificativ
  90

  o am de doi ani ,foarte buna si foarte usoara
  mai am un stihl 391 cu capacitate cilindrica de 64cc mai veche dar nu se compara cu husqvarna 550 xp.
  foloseam stihl de ani de zile si o singura drujba husqvarna mia schimbat parerea

  + PRO: usurica si puternica
  Util(22) Inutil(33)Ai votat deja

Lasa un raspuns

Nota finala

8 + = 10

Login/Register access is temporary disabled