PUNEM ACCENT PE ANUMITE DRUJBE IEFTINE!

calitate, nu cantitate...

buton

cea mai bună drujbă ieftină

pe benzină

husqvarna 236

HUSQVARNA 236

motor: 1.9 CP;

capacitate cilindrică: 38.2 cm cubi;

zgomot: 113 dB;

viteză lanț: 16.3 m/s;

greutate: 4.7kg;

cel mai bun motofierăstrău ieftin

electric

bosch ake 35 s

BOSCH AKE 35 S

motor: 1800 W;

tip drujbă: hobby;

lungime lanț: 35 cm;

viteză lanț: 9 m/s;

greutate: 4kg;

cel mai bun raport calitate-preț

premium

Stihl MS170

STIHL MS170

motor: 1.6 CP;

capacitate cilindrică: 30.1 cm cubi;

zgomot: 109 dB;

lungime lamă: 40 cm;

greutate: 4.2kg;

Se poate întâmpla să căutam drujbe ieftine și să ne concentrăm mult prea mult pe aspectul „preț” încât să evităm alte criterii. Avem o altă soluție pentru voi. De ce să alegeți un motofierăstrău ieftin, cât timp puteți căuta cea mai bună drujbă pentru un anumit buget?

Aveți 300 – 400 de lei și vreți să-i investiți într-o drujbă? Deseori e mult mai avantajos să o alegeți pe cea mai bună dintre cele low-cost și să le evitați pe cele care promit caracteristici de top pentru un cost de nimic.

Nu vă stimulăm să mizați pe branduri mai puțin cunoscute. Din contră, veți fi surprinși să vedeți scule aparținând producătorilor de drujbe profesionale, dar realizate pentru gospodarii care nu vor altceva decât un motofierăstrău hobby.

Când vorbim de drujbe ieftine, discutăm de întreaga gama de produse cu prețuri mici, de obicei situate sub pragul de 1000 de lei. Sunt persoane care își doresc o drujba profesională ieftină. În ciuda faptului că am fi tentați să le punem în aceeași oală cu motofierăstraiele low-cost, o astfel de unealtă profesională, oricât de ieftină ar fi, prețul său poate echivala cu al unei drujbe de top din gama celor cu prețuri accesibile.

Ori de câte ori suntem întrebați care este cea mai bună și ieftină drujbă, ne imaginăm o listă cu acele modele care nu costă mult și își fac treaba destul de bine la sarcinile ce îi sunt atribuite. Mai sus aveți acele câteva drujbe ieftine pe care le-am selectat, considerând ca au un raport calitate – preț foarte bun!

Cât de bună poate fi o drujbă ieftină?

drujba ieftina

Fiecare dintre noi ne putem seta câteva criterii pentru a afla cât de bun poate fi un motofierăstrău cu preț mic. Mai întâi de toate vom porni strict de la scopul în care vom folosi drujba. De cele mai multe ori, oamenii caută drujbe cu adevărat ieftine pentru a le folosi în propria gospodărie în cadrul a diferite necesități.

Foarte adesea sunt utilizate pentru tăierea lemnului de foc sau a diferitelor obiecte confecționate din lemn pentru a fi reutilizate în alte scopuri. De asemenea, drujbele Hobby sunt întrebuințate și tăierii crengilor nedorite ale copacilor.

Cu toate acestea, nu e exclus ca pretențiile să se ridice la un nivel la care să ne dorim să defrișăm  o anumită zona acoperită de câțiva arbori. Din această cauză trebuie să fim siguri că alegem o drujbă care să nu ne-ar pune probleme încă de la primul copac doborât.

Pentru ultima sarcină menționată recomandăm o drujbă ieftină pe benzină, a cărei lamă de tăiere să fie suficient de lungă. În general, se spune că lama de tăiere poate fi și pe jumătatea diametrului copacului pe care intenționezi să-l tai. Totuși, munca ți se va ușura pe măsură ce diametrul se va apropia tot mai mult în dimensiuni de lungimea lamei drujbei.

drujba casa
Cât mă poate costa o astfel de drujbă?

Dacă am pornit de la ideea că vrem o drujbă ieftină, e clar că există și o limită de preț pe care ne-am stabilit-o. Prețul depinde de tipul de motofierăstru pe care vrei să îl cumperi. E important să știi sigur ce buget și așteptări ai.

Încearcă să nu fii surprins de prețurile mari pe care le-ai putea vedea atunci când te folosești de filtrele puse la dispoziție de un magazin online. Scopul nostru este să găsim tot mai multe modele versatile, accesibile și bune pe care să vă fie mult mai simplu să le analizați.

Drujbele ieftine pot fi atât electrice, cât și pe benzină, și vor fi folosite periodic pentru sarcini relativ simple. Cele pe benzină, după cum am dat de înțeles, pot fi utilizate pentru tăierea arborilor mici din propria grădină.

O drujbă electrică poate costa mai puțin de 400 de lei și se găsesc în mai toate magazinele acum. Teoretic, lista specificațiilor pare să fie pe placul tuturor și ai fi tentat să crezi că are cam toate funcțiile ce ți-ar trebui ție. În practică, vei descoperi că ele, de fapt, sunt mai puțin robuste și nu vor face față unor sarcini mai dificile.

Motofierăstrăul pe benzină este mai scump decât cel electric, în ciuda faptului că nu e exclus să găsești și modele care să coste mai puțin de 500 de lei. Prețul va crește pe măsură ce numărul filtrelor dorite încep a crește.

Pentru a echilibra echilibra puțin raportul dintre calitate și preț și a nu te alege cu cel mai ieftin motofierăstrău e important să alegi un producător de încredere, acele branduri care au o vechime destul de mare pe piață și au succes chiar și în campaniile de vânzari ale drujbelor profesionale. Printre aceste nume se numără Husqvarna, Stihl sau Makita.

motofierastrau ieftin
Lungimea lamei de tăiere

Pe lângă importanța alegerii dintre o drujbă ieftină electrică sau pe pe benzină, lungimea lamei este un alt criteriu important. Dimensiunea sa trebuie să fie adecvată încât să poți tăia în siguranță o anumită bucată de lemn.

De obicei, pentru siguranța utilizatorului, lama de tăiere ar trebui să aibă o lungime cel puțin la fel de mare precum diametrul sau lungimea obiectului tăiat. Deși nu este o regulă general valabilă, se aplică în cazul persoanelor care încă nu au o experiență prea vastă în ceea ce privește utilizarea motofierăstrăului.

drujba ieftina
Cu ce funcții vine dotată o drujbă accesibilă?

Ce-i drept, tot ce e în plus și costă, sau cel puțin toate acele bonsuri ce aduc și beneficii. La fel stă treaba și în cazul drujbelor. Fiecare funcție are propriul său cost ce se adaugă la prețul motofierăstrăului. Toate modelele au anumite caracteristici comune, pe când cele de mai jos sunt funcționalitățile suplimentare pe care le poți întâlni.

Sistem de ungere automată a lanțului

Am discutat despre acest sistem și în celelalte pagini ale noastre, deci e posibil să fi auzit deja de această tehnologie dacă ați parcurs unul dintre celelalte ghiduri. Mecanismul se ocupă exclusiv cu aplicarea uleiului pentru lanț chiar în timpu folosirii drujbei.

Zgomotul

Mai degrabă o caracteristică, nu o funcție, am ales să menționăm separat această specificație. Deși este comună tuturor drujbelor, trebuie să știți foarte bine care este nivelul zgomotului produs de un motofierăstrău.

Dacă e vorba de una dintre drujbele ieftine de pe piață, e foarte probabil ca dezavantajul modelului selectat de tine să fie chiar la nivel de motor și sunete produse. În cazul în care producătorul indică un număr mai mare de 85 de decibeli, e cazul să iei în calcul echipamentul pentru protecție a auzului.

Sistem de frânare a lanțului

Este adesea reprezentat de un buton. Apăsându-l, lanțul drujbei se oprește în cel mai scurt timp din mișcare. Frânarea te poate ajuta să previi un accident ce ar conduce fie la deteriorarea calității drujbei, fie la punerea în pericol a sănătății utilizatorului.

drujba husqvarna

Pornire electrică rapidă

Drujbele electrice au toate un sistem de pornire rapidă prin simpla apăsare a unui buton, pe când majoritatea motofierăstraielor pe benzină se aprind prin tragerea repetată a unei sfori. Dacă ai puțin noroc te poți alege cu o drujbă ieftină pe benzină care să fie dotată cu funcția de pornire electrică.

Reglarea tensiunii lanțului

Posesorii de drujbe vechi știu cum e să fii nevoit să oprești drujba atunci când tensiunea lanțului s-a slăbit și trebuie strâns puțin. Partea grea apare atunci când trebuie să desfaci lanțul. Cu toate acestea, noile tipuri de motofierăstraie, inclusiv cele ieftine, îți oferă avantajul de a putea regla tensiunea prin rotirea unui element cu formă cilindrică situat în partea laterală a drujbei, în zona bazei lamei de tăiere.

Sistem anti-vibrații

Tehnologia pentru reducerea vibrațiilor produse de o drujbă în titopmpul tăierii lemnului folosește elemente care fixează și stabilizează atât de bine motofierăstrăul și componentele sale, încât și cea mai ieftină drujbă dotată cu această funcție se descurcă de minune când vine vorba de micșorarea frecvenței de propagare a vibrațiilor.

6 Comentarii
 1. Raspunde
  Radu
  septembrie 21, 2017 la 9:52 am

  motoferastrau ieftin pe benzina max 400 RON?

  • Raspunde mm
   Top Drujbe
   Administrator
   septembrie 21, 2017 la 5:37 pm

   Daca vreti ceva pentru gradina / treburi gospodaresti, cea mai buna si mai ieftina la banii astia este Heinner GCS45M. Gasiti detalii la aceasta adresa: motofierastrau (drujba) Heinner GCS45M

 2. Raspunde
  CALIN
  iunie 8, 2017 la 2:34 pm

  v.as ruga sa ma ajutati cu o nelamurire
  credeti ca exista vreo sansa sa gasesc o drujba ieftina dar mai buna si nu second hand.
  de bine de rau drujba imi aduce venituri doar ca am intentia de a strange pentru una foarte buna si momentan m.a lasat cea veche chiar acum cand e sezonul
  as mai avea nevoie de niste bani pecare ii pot strange doar din aceasta meserie si n.as putea sa dau mai mult de cateva sute de lei pentru ca imi stric socotelile
  deci imi puteti spune daca se poate si eventual sa.mi oferiti cateva sugestii de drujbe ieftine
  va multumesc mult!

  • Raspunde mm
   Top Drujbe
   Administrator
   iunie 8, 2017 la 4:19 pm

   O drujbă ieftină și foarte bună la doar câteva sute de lei nu garantez că o să găsiți. Cele mai bune pe care le puteți încerca sunt cele pe benzină. Spre exemplu, Husqvarna 236 este o soluție, una chiar foarte bună, ce poate înlocui orice drujbă profesională pentru o bună perioadă de timp. De asemenea, și STIHL MS170 este o drujbă ieftină ce aduce rezultate impresionante și nu costă deloc mult.

   E foarte posibil să reușiți să vă strângeți banii pentru noul motofierăstrău și să păstrați una din cele două sugetii ale noastre ca drujbă de rezervă.
   În cazul în care doriți câteva recomandări de drujbe profesionale, găsiți aici un TOP 5 drujbe.

 3. Raspunde
  Mihaila
  mai 31, 2017 la 3:58 pm

  Buna seara.Sunt aici pentru o drujba ieftina pentru gradina mea si pentru casa,ingrijire,taiere de lemn mic ca dimensiune.
  Credeti ca pentru pomi de curte trebuie o drujba pe benzina sau merge si una electrica ieftina.Din ce am inteles aia electrica e buna pentru crengi sau pomi mai mici nu pentru trunchiuri groase.

  • Raspunde mm
   Top Drujbe
   Administrator
   mai 31, 2017 la 6:30 pm

   Într-adevăr, pentru anumiți arbori mai mari e nevoie de o drujbă pe benzină pentru a beneficia de eficiența maximă a motofierăstrăului. E foarte posibil să poți duce la bun sfârșit și procesul de tăiere a arborelui cu o drujbă ieftină cu alimentare electrică, însă nu garantăm că dupa mai multe încercări drujba își va păstra calitatea inițială.

   Singura problema pe care credem ca ai putea să o ai cu o drujbă pe benzină este modul de alimentare și poate acele câteva sute de lei în plus pe care îi dai pentru a-ți achiziționa un astfel de model. Totuși, un model precum Husqvarna 236 nu e cu mult mai scump față de Bosch AKE 35 S, spre exemplu, care este unul dintre cele mai ieftine și mai practice motofierăstraie electrice.

Lasa un raspuns

+ 22 = 29

Login/Register access is temporary disabled