drujba makita

DRUJBA MAKITA

TOP 5 MOTOFIERASTRAIE MAKITA

SEMI-PROFESIONALE - PROFESIONALE

1. Drujba (motofierastrau) cu lant Makita EA3600F40B

Uncategorized

2. Drujba (motofierastrau) cu lant Makita EA7300P50E

Uncategorized

3. Motoferastrau cu lant Makita EA3110T30B

Uncategorized

4. Motofierastrau cu lant Makita UC3551A

Uncategorized

5. Drujba electrica (fierastrau) cu lant Makita UC4051A

Uncategorized
DRUJBE MAKITA
GHID DE ACHIZITIE

Makita este o companie japoneza renumita pentru diferite unelte electrice folosite in constructii insa la fel de bine este recunoscuta pe piata drujbelor unde de foarte multi ani se pozitioneaza in top. Fabrica din Romania este una dintre cele mai tehnologizate unitati de productie a companiei. Japonezii pun pret pe inovatii, iar multe dintre acestea se regasesc si pe drujbe. Per ansamblu, Makita are in total 603 brevete la nivel mondial.Romanii care detin o drujba Makita beneficiza de service-uri in toata tara, iar acestea pot fi gasite pe site-ul companiei, in limba romana.

MODELE DE DRUJBE MAKITA

Makita comercializeaza Drujbe electrice, cu cablu sau acumulator, cat si drujbe pe benzina. Cele electrice cu acumulator pot folosi tehnologia LXT, care este marca inregistrata. Acumulatorul poate fi de 18V, 18V X2 sau 36V.

Dupa tipul de utilizator sau sarcinile indeplinite exista patru tipuri de drujbe Makita. Avem drujbele profesionale, drujbele pentru cei care le utilizeaza ocazional, drujbele pentru ferme si ultima  categorie este un mixt intre cele pentru gospodarii si cele pentru ferme. Cele din ultima categorie sunt teoretic electrice, pe acumulator. Nu am gasit altfel de drujba din aceasta categorie pana acum. E posibil insa sa existe.

Dupa capacitatea cilindrica exista alte cinci categorii de drujbe Makita insa nu le vom enumera aici pentru ca sunt intr-o oarecare masura irelevante. Vom spune doar ca o drujba Makita poate avea o capacitate cilindrica intre 30 si 85 de centimetri cubi. De asemenea, lama unei drujbe Makita poate avea mai putin de 5 inch, adica 12,7 centimetri, si poate depasi 20 de inch, adica 50,8 centimetri.

SPECIFICATIILE UNEI DRUJBE MAKITA

Dupa cum am spus mai sus Makita nu produce doar drujbe ci acestea reprezinta doar un mic segment. Toate produsele sunt la standarde inalte si asta datorita faptului ca japonezii au incercat sa implementeze inovatii pe toate acestea si de foarte multe ori au reusit. Ceea ce vroiam de fapt sa spun prin asta e ca drujbele Makita beneficiaza de o mare parte dintre aceste tehnologii chiar daca initial nu au fost create pentru ele. Putem da aici exemplu sistemului de amortizare a vibratiilor pentru a scadea gradul de oboseala a celui care utilizeaza produsele acestui brand. Mai jos vom enumera alte tehnologii insa acestea sunt doar cateva.

LXT este o tehnologie folosita pe acumulatorii Li-Ion, ca atare o gasim doar pe drujbele electrice si evident pe alte tipuri de scule Makita. Aceasta se caracterizeaza printr-o tensiune ridicata si o autodescarcare lenta. Tehnologia mareste durata de viata a bateriei cu pana la 430%. Acumulatorul are incorporat un cip de memorie care il ajuta sa comunice cu incarcatorul, care la randul lui are un procesor ce analizeaza conditiile de mediu, iar impreuna ajuta la o incarcare optima pentru a mari durata de viata a bateriei.

MM4 este un motor in patru timpi folosit pe unele drujbe Makita. Tehnologiile folosite pe acesta il fac mai eficient din punct de vedere al combustibilului dar si al emisiilor de noxe. Practic vorbim de un motor la fel de mic si puternic precum unul in doi timpi. Cu toate acestea nivelul emisiilor de hidrocarburi si oxid de azot este de zece ori mai mic decat al unui motor in doi timpi.

Makita foloseste pe acest motor si un sistem unic de lubrifiere patentat astfel incat drujba poate fi folosita pe orice inclinare a terenului. Motorul functioneaza la fel de bine in orice pozitie. Uleiul este pompat dintr-un rezervor de la baza motorului printr-o retea de supape cu sens unic pentru o lubrifiere mai buna si pentru a mari durata de viata a drujbei.

Brushless este o tehnologie pe care o gasim doar la drujbele pe acumulatori si la celelalte scule electrice Makita. Principalul avantaj al acestei tehnologii este ca reduce temperatura generata de utilizarea drujbei si in acelasi timp nu descarca acumulatorul foarte repede, acesta putand fi utilizat mai mult timp pana la urmatoarea incarcare.

XPT inseamna Extreme Protection Technology si este o tehnologie care are ca unic scop acela de a proteja produsele Makita atunci cand se lucreaza in conditii nefavorabile, de praf sau umezeala. Prin incorporarea ei pe drujbe se urmarestea cresterea duratei de viata a acestora.

ACCESORII PENTRU DRUJBELE MAKITA

De regula accesoriile pentru drujbele Makita nu ies in evidenta cu ceva special in afara calitatii pentru ca acestea sunt practic aceleasi ca la alti producatori. Totusi, daca aveti o drujba Makita e indicat sa folositi lanturile, sinele sau uleiul comercializate de aceasta firma. Chiar daca uneori exista senzatia ca drujba poate functiona la fel de bine si cu alte produse e posibil sa va inselati. Teoretic la ulei nu ar exista probleme insa la sina si lant lucrurile nu mai stau chiar asa.

SFATURI PENTRU FOLOSIREA DRUJBELOR MAKITA

Am ales cateva dintre sfaturile pe care Makita le da celor care le folosesc drujbele. O parte dintre acestea sunt cunoscute de cei care au mai folosit in trecut o drujba. Cu toate acestea le vom aminti pentru cei care nu au mai folosit.

Intinderea lantului

Lantul trebuie intins foarte bine, iar in cazul unuia nou operatiunea de intindere trebuie reluata dupa aproximativ o jumatate de ora de folosire a drujbei. Nu trebuie sa lucrati niciodata cu lantul slabit pentru ca va puteti pune in pericol, iar drujba nu functioneaza corect, putand sa se strice.

Ungerea lantului

De asemenea trebuie sa existe mereu ulei de lant in rezervorul destinat acestuia. Lipsa uleiului va duce rapid la uzura lamei. Makita sustine ca trebuie folosit doar uleiul produs de firma deoarece are proprietati specifice si un grad mare de aderenta.

Combustibilul si uleiul

Dupa alimentare cu mixul de benzina si ulei sau cu uleiul de lant trebuie etansate ambele busoane pentru a preveni scurgerile si accidentele atunci cand motorul este incins. Nu uitati ca unele drujbe Makita au un sistem de reglare a debitului pompei de ulei, iar acesta trebuie actionat manual. E important sa faceti acest lucru pentru ca uleiul sa ajunga pe toata suprafata lamei de taiere sau in cazul in care debitul e prea mare sa nu se piarda ulei inutil.

4 Comentarii
  1. Raspunde
    Georgian
    iulie 8, 2017 la 3:09 pm

    va recomand cu caldura drujba Makita DCS5121-38D
    o am de un an si n.am avut nici o problema cu ea

    • Raspunde mm
      Top Drujbe
      Administrator
      iulie 8, 2017 la 3:09 pm

      Ne bucura faptul ca sunteti posesorul uneia dintre drujbele Makita recomandate de noi si ca ne-ati oferit un feedback pozitiv.
      O zi buna!

  2. Raspunde
    Nicu
    mai 6, 2017 la 3:33 pm

    Am citit destul de mult despre brandurile din industria drujbelor si sunt de parere ca pentru un incepator Makita ar trebui sa fie varianta ideala. Asadar, ce recomandati unui incepator care are nevoie de o drujba Makita pentru treburile gospodaresti? Deferisari, taieri de lemn pentru foc si cam atat. Ar fi mai util o drujba Makita electrica sau una pe benzina?

    • Raspunde mm
      Top Drujbe
      Administrator
      mai 9, 2017 la 9:26 am

      Pentru gospodărie sunt utile atât drujbele electrice, cât și cele pe benzină.
      Cele electrice sunt mai accesibile. Dacă distanța nu reprezintă o problemă și nu ai o gospodărie atât de extinsă încât să nu poți ajunge cu drujba electrică Makita acolo unde ți-ai propus, atunci alege un model pe benzină.

      Drujba electrică de la Makita – mai ușor de întreținut, simplu de alimentat, ușor de pornit și folosit, preț mic.
      Drujba pe benzină de la Makita – portabilă, puternică, durabilă.

Lasa un raspuns

1 + 6 =

Login/Register access is temporary disabled